Novi Sad
19.12.2012.
07:37
Istoričar Ranko Končar izjavio je da će Vojvodina od Srbije dobiti onoliko autonomije koliko uspe da "otme".
  • ns

    19.12.2012 20:50
    dragi anonimus iz Banata upravo je u tome razlika između srbije i Vojvodine, ova prva ne da drugoj da se osamostali a unutar Nezavisne Države Vojvodine Banat bi imao pravo da se, ukoliko želi i ima interesa, odvoji od matične države. Shvatite jednom redovni hejteri da je srbija = beograd a Vojvodina = Vojvodina, evropska regija
  • 19.12.2012 18:06
    Anđelka
    @ nSS - zašto ste se "vi" našli prozvanim? Koji ste to "vi"? Ima "vas" više? Kojem Bogu se vi molite? Moj i "vaš" Bog nije isto. Moj Bog nije zlatno tele. Bojte se Boga i ne govorite njegovo ime uzalud.
  • ZoranNS

    19.12.2012 17:35
    Sa Vojvodinom su ravni samo oni
    Sa Vojvodinom su ravni samo oni koji svoje obaveze ipunjavaju iznad 90 posto, kako poreza tako i svih davanja. Srem, Banat, od kada ste/smo pod Beogradom kažite šta je kod vas investirano, a pod Novim Sadom imali ste željeznicu, puteve, ulaganja u fabrike, Mitrovica je imala par giganata koji su bili debeli gubitaši ali ih je Vojvodina izdržavala sa par hiljada zaposlenih, šta sada imate, ko sada brine o vama, niko, osim par izdajica i ulizica. Sa nama su Ravni oni koji plaćaju obaveze preko 90 posto a toga u Srbiji nema, mada Srbiju obožavaju, dali bi život za nju, ali samo dok ne treba tu državu finansirati.
  • nss

    19.12.2012 16:43
    @anonimus-andjelka
    Pobogu covece,
    nismo mi krivi sto je dunuo topli vetar pa ti otopio Sneska Belica.

    Strpi se malo,bice jos padavina.
  • 19.12.2012 13:21
    Anđelka
    Još je Ajnštajn pisao kako je živeo u Vojvodini zajedno sa Milevom. I sad hoćete da kažete da ste pametniji od Ajnštajna? Lažni patrioti. Ogrćete se plaštom nacionalizma samo zbog para koje dobijate. Lažete narod samo zbog svojih koristi. Baš vas briga za ljude. Bitna je samo vaša polupismena "elita". Lažirate istoriju da bi ste ubedili narod a sve zbog vaše koristi. Lopovi i kriminalci. Vas treba hapsiti. Doći će dan.
  • Scotch Bonnet

    19.12.2012 11:00
    Za neupucene!
    Sadasnja i prosla pokrajinska administracija je produzena ruka Beograda!

    Ne krade i ne pljacka Vojvodinu Novi Sad vec to radi Beograd.

    Pljackasi su se samo naselili u Novi Sad.

    Da Novi Sad ubire harac ne bi izgledao kao palanka . (nije to jedini razlog sto izgleda tako ali o tome cemo nekom drugom prilikom)

  • 19.12.2012 10:59
    Znaci Srbijance uvatio strh, kada ima svoga glasnogovornika koji prica, otimaj...
    e tu ste se malo prevarili,
    Vojvodina-Vojvodjanin nece nicije otimati, nego
    NECE ni dozvoliti da se iz Vojvodine KRADE i OTIMA

    a to se najbolje moze regulisati KONTROLISANIM PRELAZIMA
  • NI ZRNA ŽITA OKUPATORU!

    19.12.2012 10:59
    http://youtu.be/oCXA2xkvUCI

  • 19.12.2012 10:38
    Banat
    I otima vec decenijama - i od Srema, i Banata i Bačke. Čitav Banat, koji se prikjučio Srbiji, silom je gurnut u AP Vojvodinu i već skoro 70 godina ga uništava i unižava pokrajinska administracija, sva preduzeća iz Zrenjanina premeštena su u Novi Sad, a u Banatu 2012. godine nema ni jednog kilometra autoputa, nema nijedan univerzitet, ništa. Dosta je bilo. Banat je, posle decenija nametnute autonomije sa novosadskom oligarhijom na čelu, postao najnerazvijeniji region u Srbiji. I onda se neko čudi što je Pokret napred Banat uzeo 35% glasova u Zrenjaninu...
  • Sremcina

    19.12.2012 10:33
    Vojvodina Republika
    Nezavisnost je jedino resenje sve ostalo ne natresanje mrtvaca!

    Kome nije jasno neka pogleda nazad 20 godina i neka nadje bilo sta korisno da je srbija ucinila vojvodini.
  • DSV

    19.12.2012 10:30
    da otme
    Da da otme SVOJE od vas koji je pljackate i NISTa vise ni manje .Od Lopova se OTIMA UKRADENO .I pustite tu "visoku srbijansku retoriku" ,JA SRBIN ti to pisem VRACAJ mi samo moje i ni dinara vise tudje .Konobar NEK NAPLATI sta je Drzavno ,Crkva sta je Bozije ostalo mar..nediraj .
    I mislite doveka ce te imati SPAJZ besplatno e pa nece moci ,citajte i osluskujte a i ucite sta su to "kontrolisani prelazi" .
    Da jesam Autonomas ,zakonom nije zabranjeno i sta mi mozete!
  • 19.12.2012 10:14
    Od koga ???
    Od koga od svoje Srbije , od svog naroda ,šta da otme ?,za koga da otme ,za ,,nove autonomnaške tajkune"koji bi zapošljavali novu (duplu)administraciju Koji bi svojim radom -neradom još više produbili jaz među narodom i sprovodili privatnu i neznalačku politiku .Videli smo ih na delu i dosta je bilo (konobari ,sociolozi ;profesori marksizma i književnosti turizmolozi ,biolozi,hemičari,lingvisti, takozvani stručnjaci prava i ekonomije .Sve moj do mojega .
  • srbin,vojvodjanin!

    19.12.2012 10:03
    postovanje ljudskih prava i istine
    Za sve su krivi Vojvodjanski politicari,jer kao i oni u Srbiji gledaju samo licni interes.Pravi borci za narode Vojvodine su oni koji se otvoreno i jasno zalazu i suprotstavljaju svima koji hoce da je ugroze i iskoristavaju.Toga nije bilo do sada,i to mora pod hitno da se menja,kao i svest u narodu,koji mora biti obavesten o svemu sto mu se radi iza ledja.To je posao politicara Vojvodine,da narodu govori istinu i zajedno sa njim se izbori za svoja prava.Svako odugovlacenje i dozvoljavanje strukturama koje rade po nalogu rezima iz Bg jaca nacionalizam i vodi u destabilizaciju drustva.Potrebno je na svaki manifest protivnika ljudskih prava naroda Vojvodine uzvratiti masovnim protiv demonstracijama.Ako se bude cutalo,smatrace se to kao pristanak,a to vodi ka diktaturi,
    produzetku i jos vecoj bedi i nepravdi.Narodi Vojvodine moraju shvatiti da se sami moraju izboriti za svoju lepsu buducnost,u tome imace podrsku svih relevantnih faktora u svetu.Vojvodina nije svojstvo Srbije,ona se dobrovoljno prisajedinila kraljevini SHS,i to je fakt.Od tada je samo gubila,vreme je da se narod osvesti,u suprotnom bice svima gore,bez obzira koje je nacije.Ne sme se dozvoliti da nas posvadjaju izmedju sebe,jer mi zivimo od te Vojvodine,a ne od Srbije,oni imaju koristi od nas,mi od njih samo stete.
  • ns

    19.12.2012 09:36
    kako vas nije sramota da komentarišete da pokrajina uzima od opština kada JEDINA daje i pomaže, bespovratno, konkursi, subvencije za opštine a ne dobija ni zakonski određeno što sleduje još pride ima najkulturnije i najdisciplinovanije građane koji redovno plaćaju porez, račune i sve obaveze, zna se ko u Vojvodini živi na korist pravih Vojvođana
  • 19.12.2012 09:13
    Otme i to od opština! Umesto da svakom ostaje svoje, oni hoće samo da budu Beograd umesto Beograda.
  • SnašaVV

    19.12.2012 09:12
    SLOBODA
    E sada samo da vojvodjanski DS (ogrezao u svemu što nije vojvodjanski)to shvati i pridruži se jednom zajedničkom cilju: naše pare u naš džep.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna